Skupina HSE

Novoletna donacija SENG splošni bolnišnici dr. Franca Derganca

novice

18.12.2013

Obdarovali smo z mislijo na človeka

V Soških elektrarnah Nova Gorica smo tudi letos sredstva za novoletne čestitke in obdarovanja namenili šempetrski bolnišnici, po dogovoru bo 10.000 € letos pripomoglo k nadgradnji ultrazvoka Ginekološko porodniške službe.


Z donacijo bolnišnici omogočamo hitrejšo in bolj natančno diagnostiko in s tem zgodnejše odkrivanje bolezni ter kakovostnejše zdravljenje, hkrati pa z nakupom sodobnejše opreme lajšamo delo zaposlenim. Še posebej smo ponosni in veseli, da smo že dolgoletni donator Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Direktor Soških elektrarn Nova Gorica Vladimir Gabrijelčič je danes izročil ček v vrednosti 10.000 evrov pomočniku direktorja za strokovno-medicinske zadeve Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica Marcu Gergoletu, dr. med., spec. gin.-por. Celotni znesek bodo v bolnišnici namenili za potrebe Ginekološko porodniške službe - Odseka za bolezni dojk, in sicer za nakup dodatnih ultrazvočnih aplikacij za ultrazvočni aparat.

Kot je ob izročitvi čeka povedal direktor SENGa Vladimir Gabrijelčič, so se Soške elektrarne Nova Gorica kot družbeno odgovorno podjetje odločile, da namesto za obdarovanja in čestitke, denar namenijo bolnišnici. V SENGu želimo prispevati k boljši zdravstveni oskrbi in s tem tudi k višji kakovosti življenja.

Dosedanja dobra praksa novoletnih dobrodelnih donacij v SENG Splošni bolnišnici je doslej prispevala k boljšim delovnim pogojem in posodobitvi opreme v Internistični službi, na Oddelku za ortopedijo, na Oddelku za invalidno mladino Stara Gora in tako omogočila boljšo zdravstveno oskrbo bolnikov. S takimi gestami želimo širiti načela družbeno odgovornega ravnanja v družbenem okolju, v katerem delujemo in ga hkrati tudi soustvarjamo.

Marco Gergolet, dr. med., spec. gin.-por. (levo) in direktor družbe Soške elektrarne Nova Gorica Vladimir Gabrijelčič (desno)